Bc. Ondřej Praxl *1991

Je mi 31 let, v Telči žiji od mého dětství. Vystudoval jsem Střední odbornou školu v Telči se zaměřením na účetnictví a ekonomiku, dále Vysokou školu polytechnickou v Jihlavě, program Ekonomika a management. Nyní studuji Vysokou školu ekonomickou v Praze se zaměřením na účetnictví a finanční řízení podniku a současně také studuji Vysokou školu ekonomie a managementu v Praze se zaměřením na daně a daňovou politiku. Pracovně se zaměřuji na korporátní klienty jako finanční účetní se zaměřením na business intelligence a manažerské účetnictví. Se sdružením Společně pro Telč jsem od jeho vzniku, to je od roku 2014. Nejsem členem žádné politické strany, tj. bez politické příslušnosti. Mezi mé dřívější významné aktivity v Telči patřila čajovna Scivias (2006-2021) na náměstí Zachariáše z Hradce, kterou jsem provozoval, a také provozování kavárny. Svojí aktivitou bych v Telči rád přispěl k hlubší spolupráci města s podnikateli a také nastavení dlouhodobé vize, která bude dávat smysl pro mladé lidi, kteří nyní nemají příliš motivací zůstávat v Telči.